dylan@label111.nl

Wat als de verkoop van uw woning niet doorgaat?

 • Juridisch
 • Posted 1 maand ago

Eindelijk, na een lange tijd is het huis wat u te koop hebt staan verkocht. Maar op het laatste moment gaat de koop van het huis toch niet door. Wat kunt u doen als de verkoop van uw huis toch niet door gaat? In dit blog gaan we dat u zo goed mogelijk uitleggen.

Door welke reden kan de verkoop niet doorgaan?

Als de verkoop van uw huis op het laatste momenten niet door gaat kan dat liggen aan drie (hoofd)redenen. Een reden kan zijn dat de koper de bedenktijd van drie dagen gebruikt om van de koop af te zien. Een andere reden kan zijn, dat de koper gebruikt maakt van de ontbindende voorwaarden in het contract. De laatste reden kan zijn dat de verkoper simpel weg in gebreke is om de woning te kopen

     • De koper maakt gebruik van zijn bedenktijd
      De koper van een woning heeft altijd een bedenktijd van minimaal drie dagen om zonder reden af te zien van het kopen van de woning. De bedenktijd gaat in wanneer de koper een kopie krijgt van het getekende koopcontract.  In de bedenktijd moeten minimaal twee werkdagen zitten. Dus als een koper het contact woensdag krijgt gaat de bedenktijd in op donderdag om 24:00 uur en stopt het op zaterdag 24:00 uur. De koper heeft dan dus tot zaterdag 24:00 uur om het contract zonder reden op te zeggen.
    • Een koper maakt gebruik van de ontbindende voorwaarden
     Bij deze vorm kan de koper een beroep doen op de ontbindende voorwaarden. Deze voorwaarden moeten wel vooraf zijn afgesproken.  De voorwaarden moet je dus wel vast leggen in het koopcontract. Wat de voorwaarden inhouden, spreekt u samen af.

De koper blijft in gebreke als de overdracht van de woning niet kan doorgaan door toedoen van de koper. Dit houdt simpelweg in dat de koper zijn verplichtingen niet nakomt. De koper komt bijvoorbeeld niet opdagen tijdens het tekenen van een leveringsakte of hij betaalt de koopsom niet. Als dit aantoonbaar is kan de verkoper van het huis een boete opleggen. Dit moet wel zijn afgesproken in het koopcontract.

Hoe kies je de juiste dienstverlener?

Het kiezen van de juiste dienstverlener is van essentieel belang, of je nu een dakdekker, loodgieter, zonnepanelen installateur, schilder, marketeer, evenementenbeheerder, weddingplanner, financieel adviseur, of juridisch expert nodig hebt.

Voor bouw- en renovatiediensten zoals dakdekkers, loodgieters en schilders, is het vinden van een vakman met expertise en ervaring van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat jouw project soepel en professioneel wordt uitgevoerd.

Op het gebied van marketingdiensten, zoals webdesign, SEO, SEA, en social media management, is het van belang om een bureau of freelancer te kiezen dat je kan helpen om jouw online aanwezigheid te versterken en jouw doelgroep effectief te bereiken via verschillende kanalen.

Voor evenementenplanning, weddingplanning, en event management, is het raadzaam om een professional te kiezen met creativiteit, organisatorische vaardigheden en een uitgebreid netwerk om jouw speciale gelegenheid tot een succes te maken.

Voor financiële en juridische diensten is het van belang om een betrouwbare adviseur te vinden die jou kan helpen bij het nemen van belangrijke beslissingen en die jouw belangen beschermt.

Kortom, of je nu op zoek bent naar een dienstverlener voor bouwprojecten, marketingbehoeften, evenementenplanning, of professioneel advies, het vinden van de juiste professional kan het verschil maken tussen een succesvolle samenwerking en teleurstelling.

Populaire dienstverleners

Van grafisch ontwerpers tot klusjesmannen, wij verbinden je met de juiste expert voor elke taak.

© All rights reserved. Gemaakt en beheerd door Label111