dylan@label111.nl

Verborgen gebreken bij koopwoning

  • Juridisch
  • Posted 1 maand ago

Als er zichtbare gebreken zijn, of gebreken die met een beetje onderzoek ontdekt kunnen worden, is de verkoper daarvoor achteraf niet aansprakelijk. Als koper is dit risico voor u.

Bent u iets bijzonders van plan met het huis, zoals een grote verbouwing? Laat dit dan aan de verkoper weten. Anders kunt u later niet bij de verkoper aankloppen als de woning niet geschikt blijkt te zijn voor uw plannen.

Wanneer is de verkoper aansprakelijk?

De verkoper is aansprakelijk voor onvermoede herstelkosten als het is voldaan aan de volgende punten:

    • Er is sprake van een ernstig verborgen gebrek dat een normaal gebruik van het huis in de weg staat.
    • Het gebrek bestond al ten tijde van de overdracht.
    • Het gebrek was bij u als koper niet bekend toen de overeenkomst werd afgesloten. U heeft aan uw onderzoeksplicht voldaan.
    • De verkoper wist van het gebrek of had er in ieder geval van moeten weten en heeft dit bewust verzwegen.

Ook als de verkoper niet wist van het gebrek kan hij aansprakelijk zijn. Dan moet in ieder geval aan de bovenstaande eisen voldaan zijn.

Wat kan Enrecht voor u doen?

Bij dit soort zaken is het goed eerst een ‘scan’ te laten maken van uw juridische positie. U weet dan hoe sterk u staat in uw claim tegen de verkoper en kunt meteen laten uitzoeken hoe groot de te vorderen schade precies is.

Gebreken binnen twee maanden melden bij de verkoper

Als u gebreken ontdekt, moet u dit zo snel mogelijk reclameren bij de verkoper. In het algemeen is aan deze eis voldaan, als u de verkoper binnen twee maanden na het ontdekken van de gebreken op de hoogte stelt.

U moet de verkoper schriftelijk aanmanen om de gebreken door de verkoper te laten verhelpen. Doet hij dat niet, dan ontstaat verzuim. U kunt dan van rechtswege een schadevergoeding vorderen.

Hoe kies je de juiste dienstverlener?

Het kiezen van de juiste dienstverlener is van essentieel belang, of je nu een dakdekker, loodgieter, zonnepanelen installateur, schilder, marketeer, evenementenbeheerder, weddingplanner, financieel adviseur, of juridisch expert nodig hebt.

Voor bouw- en renovatiediensten zoals dakdekkers, loodgieters en schilders, is het vinden van een vakman met expertise en ervaring van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat jouw project soepel en professioneel wordt uitgevoerd.

Op het gebied van marketingdiensten, zoals webdesign, SEO, SEA, en social media management, is het van belang om een bureau of freelancer te kiezen dat je kan helpen om jouw online aanwezigheid te versterken en jouw doelgroep effectief te bereiken via verschillende kanalen.

Voor evenementenplanning, weddingplanning, en event management, is het raadzaam om een professional te kiezen met creativiteit, organisatorische vaardigheden en een uitgebreid netwerk om jouw speciale gelegenheid tot een succes te maken.

Voor financiële en juridische diensten is het van belang om een betrouwbare adviseur te vinden die jou kan helpen bij het nemen van belangrijke beslissingen en die jouw belangen beschermt.

Kortom, of je nu op zoek bent naar een dienstverlener voor bouwprojecten, marketingbehoeften, evenementenplanning, of professioneel advies, het vinden van de juiste professional kan het verschil maken tussen een succesvolle samenwerking en teleurstelling.

Populaire dienstverleners

Van grafisch ontwerpers tot klusjesmannen, wij verbinden je met de juiste expert voor elke taak.

© All rights reserved. Gemaakt en beheerd door Label111