dylan@label111.nl

Snel scheiden in de praktijk

  • Juridisch
  • Posted 1 maand ago

Er is wel degelijk een mogelijkheid om snel te scheiden en goedkoop te scheiden. Dit kan wanneer beide partijen tezamen afspraken met elkaar hebben gemaakt en dit vervolgens laten vastleggen. Dit kan bij een advocaat, maar dit kan ook bij een mediator of een notaris. Het is niet alleen de goedkoopste en de snelste manier van scheiden, maar ook de prettigste manier, vooral voor de kinderen. Uit de praktijk blijkt dat wanneer de afspraken door partijen tezamen zijn gemaakt ze in de praktijk beter nageleefd worden. Dit is vaak anders wanneer de rechter moet bepalen hoe de gevolgen van de echtscheiding eruit ziet voor partijen.

In Nederland bestaat er tot nu toe nog geen mogelijkheid om te scheiden zonder de tussenkomst van een advocaat. De advocaat heeft u nodig om de echtscheiding bij de rechtbank in te dienen. Snel scheiden kon tot 2009 nog middels de flitsscheiding. Hiermee werd het huwelijk omgezet in een geregistreerd partnerschap en vervolgens kon het geregistreerd partnerschap via de burgerlijke stand van de gemeente worden beëindigd. Er ligt nu een wetsvoorstel waarin de mogelijkheid bestaat om snel te scheiden bij de burgerlijke stand van de gemeente in gevallen waarbij partijen het onderling eens zijn en er geen minderjarige kinderen zijn. Maar dit wetsvoorstel is nog geen wet.

Indien partijen het overal over eens zijn, hoeft de advocaat enkel het verzoekschrift tot echtscheiding bij de rechtbank in te dienen en daarna de beschikking van de rechtbank in te schrijven in de registers van de burgerlijke stand. Er vindt geen zitting plaats op de rechtbank. De rechtbank handelt het verzoek tot echtscheiding schriftelijk af. De echtscheiding zelf gaat dan alsnog heel snel. Het is vaak mogelijk om vaste prijsafspraken met advocaten te maken over het zogenoemde administratief scheiden.

Snel scheiden is dus wel degelijk mogelijk. Dit geldt helaas echter niet voor alle echtscheidingen. Voor meer informatie kunt u zich wenden tot één van onze advocaten die u graag bijstaan.

Hoe kies je de juiste dienstverlener?

Het kiezen van de juiste dienstverlener is van essentieel belang, of je nu een dakdekker, loodgieter, zonnepanelen installateur, schilder, marketeer, evenementenbeheerder, weddingplanner, financieel adviseur, of juridisch expert nodig hebt.

Voor bouw- en renovatiediensten zoals dakdekkers, loodgieters en schilders, is het vinden van een vakman met expertise en ervaring van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat jouw project soepel en professioneel wordt uitgevoerd.

Op het gebied van marketingdiensten, zoals webdesign, SEO, SEA, en social media management, is het van belang om een bureau of freelancer te kiezen dat je kan helpen om jouw online aanwezigheid te versterken en jouw doelgroep effectief te bereiken via verschillende kanalen.

Voor evenementenplanning, weddingplanning, en event management, is het raadzaam om een professional te kiezen met creativiteit, organisatorische vaardigheden en een uitgebreid netwerk om jouw speciale gelegenheid tot een succes te maken.

Voor financiële en juridische diensten is het van belang om een betrouwbare adviseur te vinden die jou kan helpen bij het nemen van belangrijke beslissingen en die jouw belangen beschermt.

Kortom, of je nu op zoek bent naar een dienstverlener voor bouwprojecten, marketingbehoeften, evenementenplanning, of professioneel advies, het vinden van de juiste professional kan het verschil maken tussen een succesvolle samenwerking en teleurstelling.

Populaire dienstverleners

Van grafisch ontwerpers tot klusjesmannen, wij verbinden je met de juiste expert voor elke taak.

© All rights reserved. Gemaakt en beheerd door Label111