dylan@label111.nl

Scheiding eenzijdig

  • Juridisch
  • Posted 1 maand ago

De aanstaande ex-partner kan, indien hij of zij het niet eens is met het verzoek, een zogenaamd verweerschrift indienen. Ook dit verweerschrift kan enkel met tussenkomst van een advocaat bij de rechtbank worden ingediend.

Als er een verweerschrift wordt ingediend, zal de rechtbank altijd een zitting plannen om partijen te horen en in de gelegenheid te stellen hun standpunten nader te onderbouwen. De rechter weegt dan de belangen van beide partijen af en geeft een beslissing in de vorm van een beschikking waarbij hij tevens de echtscheiding uitspreekt.

Als de rechter de echtscheiding uitspreekt is de echtscheiding nog niet definitief. De beschikking van de rechtbank dient bij de gemeente waar u gehuwd bent nog te worden ingeschreven in de registers van de burgerlijke stand. Dit dient wel binnen 6 maanden na de uitspraak van de rechter te gebeuren. Indien u dat namelijk niet binnen 6 maanden doet, dan is dit niet meer mogelijk en kunt u alleen nog scheiden als u opnieuw naar de rechter gaat en een nieuwe beschikking verzoekt. Het moet dan weer helemaal opnieuw.
Indien u of uw partner het niet eens is met de beschikking van de rechtbank, heeft u beide de mogelijkheid om binnen 3 maanden na de datum van de beschikking in hoger beroep te gaan bij het gerechtshof.

Heeft u nog vragen? Stel deze vrijblijvend aan onze echtscheidingsspecialisten!

Hoe kies je de juiste dienstverlener?

Het kiezen van de juiste dienstverlener is van essentieel belang, of je nu een dakdekker, loodgieter, zonnepanelen installateur, schilder, marketeer, evenementenbeheerder, weddingplanner, financieel adviseur, of juridisch expert nodig hebt.

Voor bouw- en renovatiediensten zoals dakdekkers, loodgieters en schilders, is het vinden van een vakman met expertise en ervaring van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat jouw project soepel en professioneel wordt uitgevoerd.

Op het gebied van marketingdiensten, zoals webdesign, SEO, SEA, en social media management, is het van belang om een bureau of freelancer te kiezen dat je kan helpen om jouw online aanwezigheid te versterken en jouw doelgroep effectief te bereiken via verschillende kanalen.

Voor evenementenplanning, weddingplanning, en event management, is het raadzaam om een professional te kiezen met creativiteit, organisatorische vaardigheden en een uitgebreid netwerk om jouw speciale gelegenheid tot een succes te maken.

Voor financiële en juridische diensten is het van belang om een betrouwbare adviseur te vinden die jou kan helpen bij het nemen van belangrijke beslissingen en die jouw belangen beschermt.

Kortom, of je nu op zoek bent naar een dienstverlener voor bouwprojecten, marketingbehoeften, evenementenplanning, of professioneel advies, het vinden van de juiste professional kan het verschil maken tussen een succesvolle samenwerking en teleurstelling.

Populaire dienstverleners

Van grafisch ontwerpers tot klusjesmannen, wij verbinden je met de juiste expert voor elke taak.

© All rights reserved. Gemaakt en beheerd door Label111