dylan@label111.nl

Scheiden en kinderen

  • Juridisch
  • Posted 1 maand ago

Scheiden en kinderen, een situatie waar bij een echtscheiding sterk rekening moet worden gehouden. Uit diverse onderzoeken blijkt dat kinderen vaak de dupe zijn van echtscheidingen. Hoe goed je als ouder ook probeert dat kinderen niets van de echtscheiding meekrijgen, kinderen willen het liefst dat hun ouders bij elkaar blijven. En als er één ding zeker is bij een echtscheiding, dan is dat ouders niet bij elkaar blijven. Wanneer je als ouder goede afspraken met elkaar maakt, deze afspraken ook nakomt en bij onenigheid dit buiten de kinderen om met elkaar regelt, zullen de kinderen het minst last hebben van de echtscheiding.

Scheiden en kinderen met een ouderschapsplan

Ouders zijn verplicht om bij een echtscheiding of een ontbinding van het geregistreerd partnerschap een ouderschapsplan voor de kinderen op te stellen. Voor samenwoners is dit niet verplicht, maar om toekomstige gezagsgeschillen te voorkomen wel aan te raden. De rechter geeft geen beschikking af waarin de echtscheiding of de ontbinding van het geregistreerd partnerschap wordt uitgesproken zolang ouders geen ouderschapsplan hebben. Alleen in uitzonderlijke gevallen waarin het absoluut niet mogelijk is om een ouderschapsplan op te stellen tussen de ouders kan de rechtbank hieraan voorbij gaan. Dit dient uiteraard wel goed gemotiveerd te worden en er dient inzichtelijk te worden gemaakt dat ouders alles hebben geprobeerd om samen een ouderschapsplan op te stellen en dat dit niet gelukt is.

Het ouderschapsplan is vormvrij. Ouders kunnen dus alles met elkaar afspreken wat zij zelf van belang vinden. Afspraken die vaak in ouderschapsplannen voorkomen zijn afspraken over de hoofdverblijfplaats van de kinderen, de zorg-/omgangsregeling en afspraken over de kinderalimentatie.

Scheiden en kinderen: de hoofdverblijfplaats kinderen

De kinderen kunnen maar bij één ouder het hoofdverblijf hebben. Dit is het adres waar de kinderen bij de gemeente staan ingeschreven. Logischerwijs is dit het adres waar de kinderen het merendeel van de tijd zijn. Bij een co-ouderschap waarbij de kinderen evenveel tijd bij de vader als bij de moeder doorbrengen, kunnen ouders, bij meerdere kinderen, ervoor kiezen om één kind bij de ene ouder in te schrijven en het andere kind bij de andere ouder. Dit heeft als voordeel dat beide ouders kunnen profiteren van fiscale voordelen en beide ouders kinderbijslag van de SVB ontvangen.

Hoe kies je de juiste dienstverlener?

Het kiezen van de juiste dienstverlener is van essentieel belang, of je nu een dakdekker, loodgieter, zonnepanelen installateur, schilder, marketeer, evenementenbeheerder, weddingplanner, financieel adviseur, of juridisch expert nodig hebt.

Voor bouw- en renovatiediensten zoals dakdekkers, loodgieters en schilders, is het vinden van een vakman met expertise en ervaring van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat jouw project soepel en professioneel wordt uitgevoerd.

Op het gebied van marketingdiensten, zoals webdesign, SEO, SEA, en social media management, is het van belang om een bureau of freelancer te kiezen dat je kan helpen om jouw online aanwezigheid te versterken en jouw doelgroep effectief te bereiken via verschillende kanalen.

Voor evenementenplanning, weddingplanning, en event management, is het raadzaam om een professional te kiezen met creativiteit, organisatorische vaardigheden en een uitgebreid netwerk om jouw speciale gelegenheid tot een succes te maken.

Voor financiële en juridische diensten is het van belang om een betrouwbare adviseur te vinden die jou kan helpen bij het nemen van belangrijke beslissingen en die jouw belangen beschermt.

Kortom, of je nu op zoek bent naar een dienstverlener voor bouwprojecten, marketingbehoeften, evenementenplanning, of professioneel advies, het vinden van de juiste professional kan het verschil maken tussen een succesvolle samenwerking en teleurstelling.

Populaire dienstverleners

Van grafisch ontwerpers tot klusjesmannen, wij verbinden je met de juiste expert voor elke taak.

© All rights reserved. Gemaakt en beheerd door Label111