dylan@label111.nl

Opzeggen huurcontract

  • Juridisch
  • Posted 1 maand ago

Wanneer een verhuurder plannen heeft met de woning die passen binnen het bestemmingsplan kan hij de huur opzeggen. De realisatie van de bestemming moet wel noodzakelijk zijn. Een verhuiskostenvergoeding komt ter sprake wanneer een verhuurder de huur beëindigt om een geldend bestemmingsplan uit te voeren.

Nieuwe eigenaar, doorlopend huurcontract

Wanneer een huurwoning een nieuwe eigenaar krijgt blijft het oude huurcontract gewoon bestaan. De nieuwe eigenaar zet het bestaande huurcontract voort. Als hij het huurcontract wil beëindigen is hij gebonden aan de wettelijke regels voor opzegging.

Huren bij een hospita

Huren bij een hospita (hospitahuur) is een huurovereenkomst voor onzelfstandige woonruimte die deel uit maakt van een woning. Huurders die bij een hospita huren, genieten de eerste 9 maanden geen huurbescherming. Dit houdt in dat de hospita de huur zonder opgaaf van redenen kan opzeggen. De opzegtermijn is 3 maanden

Hoe lang van tevoren moet de huurder de huur opzeggen?

De wettelijke opzegtermijn bedraagt 3 maanden en daarbij 1 maand voor ieder jaar dat de huurder het huis heeft gehuurd. Hierbij geldt een maximum van 6 maanden. Ook als er in het huurcontract andere afspraken zijn gemaakt over de opzegtermijn, gelden de wettelijke regels. De enige uitzondering kan bestaan wanneer beide partijen het eens zijn met de opzegging.

Ontruiming

Een verhuurder mag nooit zelf overgaan tot ontruiming van het gehuurde. Hiervoor heeft hij eerst toestemming van de rechter nodig. Wanneer de toestemming is verleend mag een verhuurder nog steeds niet zelf de huurder eruit zetten. Dit mag alleen een deurwaarder.

Het opzeggen van het huurcontract is in elke situatie anders en er dient voorts rekening gehouden te worden met de verstrekkende huurdersbescherming. Onze specialisten kunnen u daarbij van advies voorzien en voorkomen dat u voor verrassingen komt te staan.

Hoe kies je de juiste dienstverlener?

Het kiezen van de juiste dienstverlener is van essentieel belang, of je nu een dakdekker, loodgieter, zonnepanelen installateur, schilder, marketeer, evenementenbeheerder, weddingplanner, financieel adviseur, of juridisch expert nodig hebt.

Voor bouw- en renovatiediensten zoals dakdekkers, loodgieters en schilders, is het vinden van een vakman met expertise en ervaring van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat jouw project soepel en professioneel wordt uitgevoerd.

Op het gebied van marketingdiensten, zoals webdesign, SEO, SEA, en social media management, is het van belang om een bureau of freelancer te kiezen dat je kan helpen om jouw online aanwezigheid te versterken en jouw doelgroep effectief te bereiken via verschillende kanalen.

Voor evenementenplanning, weddingplanning, en event management, is het raadzaam om een professional te kiezen met creativiteit, organisatorische vaardigheden en een uitgebreid netwerk om jouw speciale gelegenheid tot een succes te maken.

Voor financiële en juridische diensten is het van belang om een betrouwbare adviseur te vinden die jou kan helpen bij het nemen van belangrijke beslissingen en die jouw belangen beschermt.

Kortom, of je nu op zoek bent naar een dienstverlener voor bouwprojecten, marketingbehoeften, evenementenplanning, of professioneel advies, het vinden van de juiste professional kan het verschil maken tussen een succesvolle samenwerking en teleurstelling.

Populaire dienstverleners

Van grafisch ontwerpers tot klusjesmannen, wij verbinden je met de juiste expert voor elke taak.

© All rights reserved. Gemaakt en beheerd door Label111