dylan@label111.nl

ontslag tijdens ziekte

  • Juridisch
  • Posted 1 maand ago

Mag u worden ontslagen als u ziek of arbeidsongeschikt bent? Ziek zijn is geen reden voor ontslag, maar een absoluut ontslagverbod bij ziekte bestaat niet. De feiten en aanvullende informatie op een rijtje:

Wat zijn mijn rechten als werknemer?

Tijdens de eerste twee jaar van uw ziekte geld een opzegverbod. Uw werkgever mag u dan niet ontslaan. In deze periode moeten werkgever en werknemer samen alles uit de kast halen om de werknemer weer aan het werk te krijgen.

In eerste instantie moet er geprobeerd worden om de werknemer terug te krijgen in de huidige functie. Dit wordt een ‘ re-integratietraject’ genoemd. Wanneer dit niet mogelijk is moet de werkgever naar alternatief, passend werk zoeken. De werknemer is niet verplicht om alle aangeboden werkzaamheden te accepteren. Kieskeurigheid is echter geen verstandige keuze.

Na twee jaar kan de werkgever ontslagtoestemming voor de werknemer aanvragen bij het UWV. Het UWV zal alsnog gaan bekijken of de werknemer niet binnen 6 maanden weer aan de slag kan bij de werkgever. Let op, de werkgever mag de werknemer na het starten van de ontslagprocedure bij het UWV wel ontslaan tijdens ziekte.

Uitzonderingen op het ontslag tijdens ziekte

– Het ontslag heeft te maken met een bedrijfssluiting of met een sluiting van een deel van de onderneming waar u werkzaam bent.

– De medewerker weigert mee te werken aan redelijke instructies van uw werkgever of de bedrijfsarts gericht op uw re-integratie.

– De medewerker bent in staat passende arbeid te verrichten, maar u weigert deze werkzaamheden te doen.

– De medewerker weigert mee te werken aan het opstellen, evalueren en bijstellen van een plan van aanpak.

Hoe kies je de juiste dienstverlener?

Het kiezen van de juiste dienstverlener is van essentieel belang, of je nu een dakdekker, loodgieter, zonnepanelen installateur, schilder, marketeer, evenementenbeheerder, weddingplanner, financieel adviseur, of juridisch expert nodig hebt.

Voor bouw- en renovatiediensten zoals dakdekkers, loodgieters en schilders, is het vinden van een vakman met expertise en ervaring van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat jouw project soepel en professioneel wordt uitgevoerd.

Op het gebied van marketingdiensten, zoals webdesign, SEO, SEA, en social media management, is het van belang om een bureau of freelancer te kiezen dat je kan helpen om jouw online aanwezigheid te versterken en jouw doelgroep effectief te bereiken via verschillende kanalen.

Voor evenementenplanning, weddingplanning, en event management, is het raadzaam om een professional te kiezen met creativiteit, organisatorische vaardigheden en een uitgebreid netwerk om jouw speciale gelegenheid tot een succes te maken.

Voor financiële en juridische diensten is het van belang om een betrouwbare adviseur te vinden die jou kan helpen bij het nemen van belangrijke beslissingen en die jouw belangen beschermt.

Kortom, of je nu op zoek bent naar een dienstverlener voor bouwprojecten, marketingbehoeften, evenementenplanning, of professioneel advies, het vinden van de juiste professional kan het verschil maken tussen een succesvolle samenwerking en teleurstelling.

Populaire dienstverleners

Van grafisch ontwerpers tot klusjesmannen, wij verbinden je met de juiste expert voor elke taak.

© All rights reserved. Gemaakt en beheerd door Label111