dylan@label111.nl

Nalatenschap regelen

  • Juridisch
  • Posted 1 maand ago

Als de overledene geen testament heeft gemaakt en dus geen erfgenamen heeft aangewezen, bepaalt de wet wie de erfgenamen zijn. U heeft dan niet alleen recht op een deel van de erfenis, maar u bent ook verantwoordelijk voor de afwikkeling van de erfenis.

De wet bepaalt in welke volgorde de erfgenamen worden opgeroepen. Er worden daarbij vier groepen onderscheiden.

    1. echtgenoot / geregistreerd partner en kinderen

Zolang er in de ene groep nog een erfgenaam is, komt een volgende groep niet aan bod. Als er in geen van de vier groepen erfgenamen zijn, dan gaat de erfenis naar de Staat der Nederlanden. Vergeet ook niet om een uitvaartverzekering af te sluiten.

Wat kunt u precies regelen in een testament?

– Erfgenamen aanwijzen, onterven of erfdelen wijzigen

– Geld of spullen nalaten via een legaat ( duidelijk omschreven goed of geldbedrag)

– De te betalen erf- of inkomstenbelasting door uw erfgenamen

– Voogdij voor minderjarigen regelen

– Het aanwijzen van een bewindvoerder

– Het aanwijzen van een executeur

– Het regelen van een bedrijfsopvolger van uw eigen zaak of die van uw partner

Een testament dient u op te laten maken bij een notaris. Indien er onenigheid bestaat over de afwikkeling van de nalatenschap komt dit bij de advocaat terecht. Zij kunnen u derhalve het beste adviseren om onenigheden achteraf te voorkomen of op te lossen. Onze specialisten staan voor u klaar.

Hoe kies je de juiste dienstverlener?

Het kiezen van de juiste dienstverlener is van essentieel belang, of je nu een dakdekker, loodgieter, zonnepanelen installateur, schilder, marketeer, evenementenbeheerder, weddingplanner, financieel adviseur, of juridisch expert nodig hebt.

Voor bouw- en renovatiediensten zoals dakdekkers, loodgieters en schilders, is het vinden van een vakman met expertise en ervaring van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat jouw project soepel en professioneel wordt uitgevoerd.

Op het gebied van marketingdiensten, zoals webdesign, SEO, SEA, en social media management, is het van belang om een bureau of freelancer te kiezen dat je kan helpen om jouw online aanwezigheid te versterken en jouw doelgroep effectief te bereiken via verschillende kanalen.

Voor evenementenplanning, weddingplanning, en event management, is het raadzaam om een professional te kiezen met creativiteit, organisatorische vaardigheden en een uitgebreid netwerk om jouw speciale gelegenheid tot een succes te maken.

Voor financiële en juridische diensten is het van belang om een betrouwbare adviseur te vinden die jou kan helpen bij het nemen van belangrijke beslissingen en die jouw belangen beschermt.

Kortom, of je nu op zoek bent naar een dienstverlener voor bouwprojecten, marketingbehoeften, evenementenplanning, of professioneel advies, het vinden van de juiste professional kan het verschil maken tussen een succesvolle samenwerking en teleurstelling.

Populaire dienstverleners

Van grafisch ontwerpers tot klusjesmannen, wij verbinden je met de juiste expert voor elke taak.

© All rights reserved. Gemaakt en beheerd door Label111