dylan@label111.nl

Letselschade voetganger

  • Juridisch
  • Posted 1 maand ago

Soms is het zo dat voetgangers geen schadevergoeding krijgen. Dit is echter alleen het geval als de bestuurder die de voetganger heeft aangereden kan aantonen dat de voetganger roekeloos heeft gehandeld. Als dat zo is kan de rechter besluiten dat er sprake is van overmacht. In dat geval heeft de voetganger geen recht op schadevergoeding. Dit komt echter maar zelden voor in de praktijk. Een voorbeeld is indien een voetganger op de snelweg loopt. Hier hoeft een bestuurder van een motorvoertuig geen rekening mee te houden.

Wat wordt er vergoed?

Vaak is het zo dat een voetganger die een verkeersongeval heeft meegemaakt, eerst bezig is met medisch herstel. Extra kosten, zoals het bezoeken van een specialist, had de voetganger niet hoeven maken als hij niet betrokken was geweest bij het verkeersongeval. Deze kosten worden daarom vaak vergoed.

Soms is het zo dat een voetganger aanspraak kan maken op de billijkheidscorrectie. Dit wil zeggen dat de voetganger soms meer vergoed krijgt dan de standaard 50%. Hiervoor moet er echter wel sprake zijn van zeer ernstig letsel en moet de aansprakelijke hiervoor verzekerd zijn. De rechter doet hier uitspraak over en bepaalt dus hoeveel procent schadevergoeding de voetganger krijgt.

Heeft u als voetganger letselschade opgelopen of bent u anderszins betrokken geraakt bij een ongeval? Raadpleeg dan onze specialisten om u van gedegen advies te voorzien.

Hoe kies je de juiste dienstverlener?

Het kiezen van de juiste dienstverlener is van essentieel belang, of je nu een dakdekker, loodgieter, zonnepanelen installateur, schilder, marketeer, evenementenbeheerder, weddingplanner, financieel adviseur, of juridisch expert nodig hebt.

Voor bouw- en renovatiediensten zoals dakdekkers, loodgieters en schilders, is het vinden van een vakman met expertise en ervaring van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat jouw project soepel en professioneel wordt uitgevoerd.

Op het gebied van marketingdiensten, zoals webdesign, SEO, SEA, en social media management, is het van belang om een bureau of freelancer te kiezen dat je kan helpen om jouw online aanwezigheid te versterken en jouw doelgroep effectief te bereiken via verschillende kanalen.

Voor evenementenplanning, weddingplanning, en event management, is het raadzaam om een professional te kiezen met creativiteit, organisatorische vaardigheden en een uitgebreid netwerk om jouw speciale gelegenheid tot een succes te maken.

Voor financiële en juridische diensten is het van belang om een betrouwbare adviseur te vinden die jou kan helpen bij het nemen van belangrijke beslissingen en die jouw belangen beschermt.

Kortom, of je nu op zoek bent naar een dienstverlener voor bouwprojecten, marketingbehoeften, evenementenplanning, of professioneel advies, het vinden van de juiste professional kan het verschil maken tussen een succesvolle samenwerking en teleurstelling.

Populaire dienstverleners

Van grafisch ontwerpers tot klusjesmannen, wij verbinden je met de juiste expert voor elke taak.

© All rights reserved. Gemaakt en beheerd door Label111