dylan@label111.nl

Kind onterven

  • Juridisch
  • Posted 1 maand ago

Als ouders hun kind onterven om wat voor reden dan ook is hier een testament voor nodig. Pas als het is vastgelegd in het testament wordt het kind onterfd. Het onterfde kind blijft echter wel recht houden op de legitieme portie. De zogenaamde legitieme portie is een deel van de nalatenschap waar het kind recht op heeft indien het kind niet is onterfd. De legitieme portie bedraagt de helft van wat het kind eigenlijk zou krijgen. Om het duidelijker te maken nemen we weer even het voorbeeld dat we net ook gebruikt hebben. We gaan weer uit van de standaard situatie met een vader, een moeder en twee kinderen. De ouders hebben weer een gezamenlijk vermogen van €120.000,-. Vader komt te overlijden en laat €60.000,- na. Kind 1 is door vader onterfd, dit is vastgelegd in zijn testament. Normaal is het zo dat de moeder en de kinderen ieder recht hebben op €20.000,- maar nu is dat anders. Omdat kind 1 onterfd is heeft hij alleen nog recht op de legitieme portie. Dit is de helft van wat hij eigenlijk zou krijgen. Hij zou eigenlijk €20.000,- krijgen maar omdat hij onterfd is wordt dit de helft, €10.000,- dus. De moeder en kind 2 blijven ieder recht hebben op €20.000,-. 

Schenkingen

Alle schenkingen die plaatsgevonden hebben in de periode tot zes maanden voor het overlijden worden teruggedraaid. Bij een testament kan vaak veel geregeld worden. Bedenk goed hoe u uw vermogen na overlijden wenst achter te laten en laat u daar goed over voorlichten. De kans bestaat dat u een testament voor uw wensen moet op laten maken. Onze advocaten kunnen u hierbij van goed advies voorzien.

Het is raadzaam om gedegen juridisch advies in te winnen bij één van onze experts. Neem hiervoor  vrijblijvend contact op met onze helpdesk via het contactformulier of telefoon.

Hoe kies je de juiste dienstverlener?

Het kiezen van de juiste dienstverlener is van essentieel belang, of je nu een dakdekker, loodgieter, zonnepanelen installateur, schilder, marketeer, evenementenbeheerder, weddingplanner, financieel adviseur, of juridisch expert nodig hebt.

Voor bouw- en renovatiediensten zoals dakdekkers, loodgieters en schilders, is het vinden van een vakman met expertise en ervaring van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat jouw project soepel en professioneel wordt uitgevoerd.

Op het gebied van marketingdiensten, zoals webdesign, SEO, SEA, en social media management, is het van belang om een bureau of freelancer te kiezen dat je kan helpen om jouw online aanwezigheid te versterken en jouw doelgroep effectief te bereiken via verschillende kanalen.

Voor evenementenplanning, weddingplanning, en event management, is het raadzaam om een professional te kiezen met creativiteit, organisatorische vaardigheden en een uitgebreid netwerk om jouw speciale gelegenheid tot een succes te maken.

Voor financiële en juridische diensten is het van belang om een betrouwbare adviseur te vinden die jou kan helpen bij het nemen van belangrijke beslissingen en die jouw belangen beschermt.

Kortom, of je nu op zoek bent naar een dienstverlener voor bouwprojecten, marketingbehoeften, evenementenplanning, of professioneel advies, het vinden van de juiste professional kan het verschil maken tussen een succesvolle samenwerking en teleurstelling.

Populaire dienstverleners

Van grafisch ontwerpers tot klusjesmannen, wij verbinden je met de juiste expert voor elke taak.

© All rights reserved. Gemaakt en beheerd door Label111