dylan@label111.nl

Hypotheek na een scheiding

  • Juridisch
  • Posted 1 maand ago

Een hypotheek bij een scheiding is vaak een lastig onderwerp dat veel vragen met zich meebrengt. Wat voor hypotheek heb ik? Hoe veel is er al afgelost? Kan de hypotheek nog betaald worden als de (ex)-partner ergens anders gaat wonen?  Een hoop vragen, maar er zijn eigenlijk makkelijke antwoorden.

In de meeste gevallen bent u samen eigenaar van de woning. Dit betekent ook dat u dus samen verantwoordelijk bent voor de hypotheek en de lasten. Na een scheiding blijft u dus ook samen met uw ex-partner verantwoordelijk voor de hypotheek tot er een oplossing is gevonden. Omdat het bij een hypotheek om grote bedragen gaat, zitten er behoorlijke wat financiële risico’s aan.  Hoe kunt u dit het beste oplossen?

Betaling van de hypotheek na een scheiding

Voor de echtscheiding heeft u samen een huis gekocht en waarschijnlijk ook samen een hypotheek afgesloten. Deze hypotheek moet afgelost worden, ook na een scheiding. De oplossing is eigenlijk niet moeilijk. U heeft waarschijnlijk samen de hypotheek afgesloten dus u bent ook samen verantwoordelijk voor de aflossing van de hypotheek. Dit houdt in dat u samen met uw ex-partner elke maand ervoor moet zorgdragen dat de hypotheeklasten zijn voldaan. Als u dit samen met u ex-partner kan voldoen hoeft u zich geen zorgen te maken over het aflossen van uw hypotheek. In de praktijk zal dit anders zijn. U zult nooit in het huis blijven wonen samen met uw ex-partner. Een van de partner woont vaak elders. Toch moet u wettelijk gezien samen de lasten van de echtelijke woning blijven voldoen, totdat u daarover eventuele andere afspraken heeft gemaakt en die heeft vastgelegd in bijvoorbeeld een echtscheidingsconvenant. U kunt daarin bijvoorbeeld vastleggen dat degene die in de echtelijke woning verblijft, alle vaste lasten betaalt. Dus pas op met het aangaan van nieuwe woonlasten voordat u afspraken heeft gemaakt over de verdeling van de lasten van de echtelijke woning. U kunt anders met dubbele woonlasten te maken krijgen.

Hoe kies je de juiste dienstverlener?

Het kiezen van de juiste dienstverlener is van essentieel belang, of je nu een dakdekker, loodgieter, zonnepanelen installateur, schilder, marketeer, evenementenbeheerder, weddingplanner, financieel adviseur, of juridisch expert nodig hebt.

Voor bouw- en renovatiediensten zoals dakdekkers, loodgieters en schilders, is het vinden van een vakman met expertise en ervaring van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat jouw project soepel en professioneel wordt uitgevoerd.

Op het gebied van marketingdiensten, zoals webdesign, SEO, SEA, en social media management, is het van belang om een bureau of freelancer te kiezen dat je kan helpen om jouw online aanwezigheid te versterken en jouw doelgroep effectief te bereiken via verschillende kanalen.

Voor evenementenplanning, weddingplanning, en event management, is het raadzaam om een professional te kiezen met creativiteit, organisatorische vaardigheden en een uitgebreid netwerk om jouw speciale gelegenheid tot een succes te maken.

Voor financiële en juridische diensten is het van belang om een betrouwbare adviseur te vinden die jou kan helpen bij het nemen van belangrijke beslissingen en die jouw belangen beschermt.

Kortom, of je nu op zoek bent naar een dienstverlener voor bouwprojecten, marketingbehoeften, evenementenplanning, of professioneel advies, het vinden van de juiste professional kan het verschil maken tussen een succesvolle samenwerking en teleurstelling.

Populaire dienstverleners

Van grafisch ontwerpers tot klusjesmannen, wij verbinden je met de juiste expert voor elke taak.

© All rights reserved. Gemaakt en beheerd door Label111