dylan@label111.nl

Huurovereenkomst bedrijfsruimte opzeggen

  • Juridisch
  • Posted 1 maand ago

Er zijn maar een enkele redenen waarom de verhuurder de huur op mag zeggen na vijf jaar. Deze redenen zijn:

-De huurder heeft zich schuldig gemaakt aan slechte bedrijfsvoering;

-De verhuurder of iemand uit zijn directe familie heeft de bedrijfsruimte dringend zelf nodig.

Alleen met een van bovenstaande redenen mag de verhuurder de huur van het bedrijfspand opzeggen.

Als de verhuurder na tien jaar wilt opzeggen

Als de huurovereenkomst al tweemaal verlengd is en dus al tien jaar doorloopt, kan de verhuurder iets makkelijker de huur opzeggen. De rechter moet hier echter wel bij te pas komen. De rechter kijkt welke argumenten hij het best vindt, die van de huurder of die van de verhuurder. Mocht het zo zijn dat de verhuurder met een redelijk aanbod voor nieuwe huurvoorwaarden komt en de huurder deze niet accepteert, dan mag de rechter de huurder verplichten om te vertrekken. Hierbij gaat het alleen om bijkomende huurvoorwaarden en bijvoorbeeld niet om de huurprijs. De rechter kan de huurder ook verplichten te vertrekken als de verhuurder een bestemming van het bestemmingsplan wil verwezenlijken. Als de rechter heeft beslist dat de huurder eruit moet, kan het zijn dat de verhuurder een verhuis- en inrichtingskostenvergoeding moet betalen.

Proefperiode van twee jaar of korter

In het algemeen is het zo dat een huurcontract voor een publiek toegankelijke ruimte voor vijf jaar is. Deze regel is bedacht zodat de huurder de kans krijgt om een klantenkring op de bouwen en om de investeringen die zijn gedaan terug te verdienen. Omdat huurder en verhuurder dan minstens vijf jaar aan elkaar vast zitten is er een wet bedacht waarbij er een proefperiode mogelijk is. Deze proefperiode duurt dan twee jaar of korter. Echter als de huurder hiervoor kiest gelden er een aantal huurbeschermingsregels niet, namelijk:

-De huurder heeft geen recht op huurbescherming;

-Er geldt voor beide partijen een korte opzegtermijn;

-De rechter komt er niet aan te pas als de verhuurder de huur wilt opzeggen;

-Er zijn geen speciale redenen die in acht moeten worden genomen bij de opzegging van de huur.

Bij verlenging van de huurovereenkomst gaan automatisch de regels van een normale huurovereenkomst gelden. Het contract wordt dan verlengd tot vijf jaar. Daarna geldt gewoon dat de huurovereenkomst een tweede keer voor vijf jaar doorloopt en daarna voor onbepaalde tijd.

Een huurovereenkomst kan natuurlijk ook beëindigd worden met wederzijds goedvinden. Hierbij geldt dat beide partijen het eens zijn met de beëindiging van het contract. Er is eventueel ook nog een mogelijkheid om het huurcontract te eindigen als de huurder of verhuurder wanprestatie pleegt. Denk hierbij aan het niet verrichten van onderhoud of het niet betalen van de huur.

Hoe kies je de juiste dienstverlener?

Het kiezen van de juiste dienstverlener is van essentieel belang, of je nu een dakdekker, loodgieter, zonnepanelen installateur, schilder, marketeer, evenementenbeheerder, weddingplanner, financieel adviseur, of juridisch expert nodig hebt.

Voor bouw- en renovatiediensten zoals dakdekkers, loodgieters en schilders, is het vinden van een vakman met expertise en ervaring van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat jouw project soepel en professioneel wordt uitgevoerd.

Op het gebied van marketingdiensten, zoals webdesign, SEO, SEA, en social media management, is het van belang om een bureau of freelancer te kiezen dat je kan helpen om jouw online aanwezigheid te versterken en jouw doelgroep effectief te bereiken via verschillende kanalen.

Voor evenementenplanning, weddingplanning, en event management, is het raadzaam om een professional te kiezen met creativiteit, organisatorische vaardigheden en een uitgebreid netwerk om jouw speciale gelegenheid tot een succes te maken.

Voor financiële en juridische diensten is het van belang om een betrouwbare adviseur te vinden die jou kan helpen bij het nemen van belangrijke beslissingen en die jouw belangen beschermt.

Kortom, of je nu op zoek bent naar een dienstverlener voor bouwprojecten, marketingbehoeften, evenementenplanning, of professioneel advies, het vinden van de juiste professional kan het verschil maken tussen een succesvolle samenwerking en teleurstelling.

Populaire dienstverleners

Van grafisch ontwerpers tot klusjesmannen, wij verbinden je met de juiste expert voor elke taak.

© All rights reserved. Gemaakt en beheerd door Label111