dylan@label111.nl

Concurrentiebeding na ontslag

  • Juridisch
  • Posted 1 maand ago

Als u een geldig concurrentiebeding met uw (oud)werknemer heeft, is dit meestal niet voldoende. U moet er dan ook voor zorgen dat het concurrentiegeding geldig blijft. Een rechter kan het beding beëindigen om drie  redenen:

– De rechter kan het concurrentiebeding beëindigen als de belangen niet in verhouding zijn. Dit kan als het beding te veeleisend en te omvattend is. De rechter kan dan het hele beding beëindigen maar meestal wordt het beding dan ingeperkt.

– Een concurrentiebeding kan ook worden beëindigd als een werkgever een arbeidsovereenkomst laat beëindigen op een manier waarbij hij een schadevergoeding moet betalen. Dit is dus niet bij een ‘normaal ontslag’. Bij bijvoorbeeld een ontslag wegens bedrijfseconomische gronden blijft het concurrentiebeding bestaan.

– Een andere reden waarop een rechter het concurrentiebeding kan beëindigen is  wanneer een werknemer andere werkzaamheden gaat uitvoeren zonder een nieuwe arbeidsovereenkomst. Het beding wordt dan niet aangepast aan de nieuwe werkzaamheden. Het beding geldt dus dan niet voor die werkzaamheden.

En wat kan ik precies vorderen bij een de desbetreffende werknemer?

Als een werknemer het concurrentiebeding overtreedt is de schade niet altijd zichtbaar. U kunt dus ook moeilijk berekenen wat hij moet vergoeden. Het is dus verstandig om bij het opstellen van het concurrentiebeding een boete te bepalen.

Wat als een werknemer niet mee wil meewerken?

Er is natuurlijk altijd een mogelijkheid dat een (oud)werknemer het concurrentiebeding niet nakomt of de boete die hem is opgelegd niet wil betalen.  Als dit het geval is, is het verstandig om een dagvaarding uit te schrijven en de zaak voor te leggen bij een rechter. Daarbij is het ook handig om een jurist in handen te nemen. Deze kan u bijstaan in een proces.

Dus als een (oud) werknemer zich niet houdt aan het afgesproken concurrentiebeding, kunt u er als werkgever tegen optreden. Als werkgever moet u wel goed bekijken wat de kansen zijn en of het concurrentiebeding nog geldig is. Als dit het geval is, maar het concurrentiebeding wordt niet nageleefd, kunt u altijd juridische stappen ondernemen.

Wij van Enrecht willen u daar graag bij helpen. Wij hebben de juiste specialisten daarvoor in huis.
Heeft u nog vragen? Stel deze vrijblijvend aan een van onze specialisten.

Hoe kies je de juiste dienstverlener?

Het kiezen van de juiste dienstverlener is van essentieel belang, of je nu een dakdekker, loodgieter, zonnepanelen installateur, schilder, marketeer, evenementenbeheerder, weddingplanner, financieel adviseur, of juridisch expert nodig hebt.

Voor bouw- en renovatiediensten zoals dakdekkers, loodgieters en schilders, is het vinden van een vakman met expertise en ervaring van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat jouw project soepel en professioneel wordt uitgevoerd.

Op het gebied van marketingdiensten, zoals webdesign, SEO, SEA, en social media management, is het van belang om een bureau of freelancer te kiezen dat je kan helpen om jouw online aanwezigheid te versterken en jouw doelgroep effectief te bereiken via verschillende kanalen.

Voor evenementenplanning, weddingplanning, en event management, is het raadzaam om een professional te kiezen met creativiteit, organisatorische vaardigheden en een uitgebreid netwerk om jouw speciale gelegenheid tot een succes te maken.

Voor financiële en juridische diensten is het van belang om een betrouwbare adviseur te vinden die jou kan helpen bij het nemen van belangrijke beslissingen en die jouw belangen beschermt.

Kortom, of je nu op zoek bent naar een dienstverlener voor bouwprojecten, marketingbehoeften, evenementenplanning, of professioneel advies, het vinden van de juiste professional kan het verschil maken tussen een succesvolle samenwerking en teleurstelling.

Populaire dienstverleners

Van grafisch ontwerpers tot klusjesmannen, wij verbinden je met de juiste expert voor elke taak.

© All rights reserved. Gemaakt en beheerd door Label111