dylan@label111.nl

Concurrentiebeding na ontslag

  • Juridisch
  • Posted 1 maand ago

Hier kan een forse boete op staan. Als de werknemer er van af wil, dan kan hij afspraken maken met de werkgever of naar de rechter stappen. Een rechter kan een concurrentiebeding vernietigen als hij vindt dat de mogelijkheden van de werknemer worden beperkt op de arbeidsmarkt.

Wanneer geld een concurrentiebeding niet?

Een concurrentiebeding is niet geldig bij onterecht ontslag. Wanneer de werkgever schadeplichtig is kan hij geen beroep doen op het concurrentiebeding.

Wat is wijsheid?

Om te beginnen moet het concurrentiebeding duidelijk zijn. Als werknemer moet u nooit zomaar een concurrentiebeding tekenen. In sommige gevallen is er nog onderhandelingsruimte in tijd en geografie. Ook kunt u proberen om een concurrentiebeding om te zetten in een relatie- of geheimhoudingsbeding. In deze gevallen vindt er geen beperking van een nieuwe werkgever plaats, maar is de werknemer gehouden bijvoorbeeld contact met klanten van de voormalige werkgever te verbreken. Mocht de werknemer toch naar de rechter stappen, dan kan hij aan de rechter vragen om de werkgever te veroordelen tot een financiële vergoeding voor de duur dat hij aan het concurrentiebeding gehouden was.

Concurrentiebedingen drukken zwaar op het toekomstperspectief van de werknemer. Maar ook de werkgever moet er vanuit kunnen gaan dat de informatie die hij aan de werknemer verstrekt niet gebruikt wordt voor concurrenten van de werkgever of voor de werknemer als zelfstandige. Het is daarom belangrijk dat de concurrentiebedingen in een arbeidsovereenkomst goed in elkaar zitten en de werknemer niet “broodloos” maakt. Onze specialisten van Enrecht zijn hierin gespecialiseerd en kunnen u hierin bijstaan.

Hoe kies je de juiste dienstverlener?

Het kiezen van de juiste dienstverlener is van essentieel belang, of je nu een dakdekker, loodgieter, zonnepanelen installateur, schilder, marketeer, evenementenbeheerder, weddingplanner, financieel adviseur, of juridisch expert nodig hebt.

Voor bouw- en renovatiediensten zoals dakdekkers, loodgieters en schilders, is het vinden van een vakman met expertise en ervaring van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat jouw project soepel en professioneel wordt uitgevoerd.

Op het gebied van marketingdiensten, zoals webdesign, SEO, SEA, en social media management, is het van belang om een bureau of freelancer te kiezen dat je kan helpen om jouw online aanwezigheid te versterken en jouw doelgroep effectief te bereiken via verschillende kanalen.

Voor evenementenplanning, weddingplanning, en event management, is het raadzaam om een professional te kiezen met creativiteit, organisatorische vaardigheden en een uitgebreid netwerk om jouw speciale gelegenheid tot een succes te maken.

Voor financiële en juridische diensten is het van belang om een betrouwbare adviseur te vinden die jou kan helpen bij het nemen van belangrijke beslissingen en die jouw belangen beschermt.

Kortom, of je nu op zoek bent naar een dienstverlener voor bouwprojecten, marketingbehoeften, evenementenplanning, of professioneel advies, het vinden van de juiste professional kan het verschil maken tussen een succesvolle samenwerking en teleurstelling.

Populaire dienstverleners

Van grafisch ontwerpers tot klusjesmannen, wij verbinden je met de juiste expert voor elke taak.

© All rights reserved. Gemaakt en beheerd door Label111